16 okt Cast BAANTJER HET BEGIN uitgebreid met Robert de Hoog, Loes Luca, Ruben van der Meer, Horace Cohen en Lisa Smit

Robert de Hoog, Loes Luca, Ruben van der Meer, Horace Cohen en Lisa Smit zijn toegevoegd aan de cast van de film Baantjer het Begin.
Robert de Hoog kruipt in de huid van de Amsterdamse crimineel Siem Looder. Loes Luca en Lisa Smit spelen respectievelijk de moeder (Louise) en het zusje (Pien) van Tonnie Montijn. Ruben van der Meer speelt rechercheur van Kemenade en Horace Cohen rechercheur Baks; collega’s van De Cock en Montijn op het politiebureau in de Warmoesstraat. Zij completeren de cast die reeds eerder bekend werd gemaakt door producent Millstreet Films, bestaande uit: Waldemar Torenstra (De Cock), Tygo Gernandt (Tonnie Montijn), Fedja van Huêt (Bob Donkers), Ryanne van Dorst (Dr. Rusteloos) en Jelka van Houten (wachtcommandant Selma).

De opnames, onder regie van Arne Toonen, zijn deze maand van start gegaan.
De speelfilm Baantjer het Begin is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off  voor de gelijknamige dramaserie, die in 2020 in zijn geheel bij Videoland en op RTL 4 te zien is. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer.

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van Prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Het filmscenario is geschreven door Thijs Römer, Willem Bosch en Carl Joos. De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck, Willem Bosch, Wolter Muller en Judith Goudsmit. De speelfilm en dramaserie Baantjer het Begin worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met Hilde De Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm uit in de bioscoop in Nederland en België.

Baantjer het Begin is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn zeven miljoen exemplaren verkocht.