21 nov Amazon koopt wereldwijde rechten Videolandserie Nieuwe Buren

Voor de wereldwijde lancering van VOD Platform Prime Video heeft Amazon de dramaserie Nieuwe Buren aangekocht. De serie is geselecteerd voor hun label “Amazon Prime brings EU tv shows to the world”. Hiermee is de spannende Videolandserie voor een wereldwijd publiek te zien.

Producent Rachel van Bommel (Millstreet Films): “Het is een eer dat Nieuwe Buren door Amazon geselecteerd is als een van de beste series van Europa. De serie deed het al goed op Videoland en daarna op Channel 4 in Engeland, maar het blijft spannend wat een internationaal publiek van de serie gaat vinden.”

Amazon kocht de wereldwijde rechten voor Nieuwe Buren, met uitzondering van de Benelux en UK. De Benelux-rechten zijn in handen van RTL/Videoland, waar de eerste twee seizoenen in Nederland een groot succes waren en nog steeds goed bekeken worden op Videoland dat volgend jaar het derde seizoen brengt. Channel 4 kocht vorig jaar de rechten van de serie voor de UK.

Nieuwe Buren seizoen 3 is in de maak en in 2018 te zien op Videoland.

Over de serie

Ieder seizoen van Nieuwe buren draait om twee stellen met elk hun eigen geheimen, verlangens, misverstanden en uitspattingen. In het eerste seizoen van Nieuwe Buren verhuizen Eva (Bracha van Doesburgh), net zwanger van haar eerste kind, en Peter (Daan Schuurmans) naar een kindvriendelijke wijk in een buitenwijk. Het noodlot slaat toe, hun pasgeboren baby overlijdt en ze vinden troost en vriendschap bij hun nieuwe buren Steef en Rebecca (Thijs Römer en Katja Schuurman). Zij blijken swingers. Na een avond partnerruil met verregaande gevolgen zijn de levens van de buurtbewoners voorgoed veranderd.

In het tweede seizoen ontmoet Eva haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders), Lex (Fedja van Huêt) en hun twee kinderen, die in het oude huis van Rebecca en Steef zijn getrokken. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, gebruikt ze dat voor een nieuw plan om haar langgekoesterde kinderwens alsnog in vervulling te laten gaan.

Seizoen 3 brengt nieuwe buren Milo (Tibor Lukács) en Anouk (Fockeline Ouwerkerk) en echt acteursstel Abbey Hoes en haar vriend Tobias Kersloot naar de Zonnewijk. De nieuwe buren schijnen meer te weten over de biologische ouders van het meisje dat Eva en Peter willen adopteren. Hun zeventienjarige dochter Fay (Abbey Hoes), wiens verleidelijke verschijning niet onopgemerkt blijft in de buurt, vindt deze nieuwe omgeving aanvankelijk saai en burgerlijk. Maar al snel ontdekt ze dat deze wijk niet zo onschuldig is als ze lijkt….

Nieuwe Buren wordt geproduceerd door Millstreet Films. Het eerste seizoen is gebaseerd op de gelijknamige besteller van Saskia Noort. Het tweede seizoen betreft een origineel scenario van Karin van der Meer (hoofdschrijver), Marnie Blok, Willem Bosch en Dorien Goertzen. De regie is in handen van Bobby Boermans, Mark de Cloe, Lourens Blok en Maarten Treurniet.