11 okt ANNE+ makers kleuren tijdens filmpremiere de A’DAM Toren in regenboog

Hanna van Vliet, Valerie Bisscheroux en Maud Wiemeijer hebben vanavond tijdens de wereldpremiere van de speelfilm ANNE+ op ‘coming out day’ de A’DAM Toren in regenboog verlichting aangezet samen met de cast. De speelfilm ANNE+ draait vanaf donderdag 14 oktober in de bioscoop en is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige serie, die in binnen- en buitenland lovende kritieken ontving door de verfrissende stijl en de queer representatie.

In de film keert de bestaande cast terug, waaronder Hanna van Vliet, Jouman Fattal, Jade Olieberg, Eline van Gils, Ayla Çekin Satijn, Huib Cluistra, Jesse Mensah, Romana Vrede, Hein van der Heijden en Jacqueline Blom. Een nieuwe rol is weggelegd voor Thorn de Vries. Dit is het eerste non-binaire karakter in een Nederlandse speelfilm, die door een non-binaire acteur gespeeld wordt. De film ANNE+ is, net als de serie, geschreven door Maud Wiemeijer, geregisseerd door Valerie Bisscheroux en geproduceerd door Millstreet Films

De serie werd meerdere keren genomineerd voor onder meer de Gouden Kalveren en de Prix Europa en werd geselecteerd voor diverse prestigieuze internationale filmfestivals. Sinds maart zijn de twee seizoenen van de serie te zien op Netflix in Nederland en voor het eerst ook in België. Daarnaast zijn de rechten van de serie onlangs verkocht aan Amerika en Canada en is er een Duitse remake gemaakt.

De film ANNE+

Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen het hoofdpersonage uit haar boek lijkt te zijn afgedwaald. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou die anders in het leven staat. Langzaam vindt Anne al struikelend richting in haar leven. Ze herschrijft haar boek en realiseert zich dat ze keuzes moet maken.

Over de productie

ANNE+ is een initiatief van Maud Wiemeijer (scenario), Valerie Bisscheroux (regie) en Hanna van Vliet. De film ANNE+ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films, in coproductie met BNNVARA. De film komt tot stand met steun van de Netherlands Film Production Incentive en CoBO.

Dutch FilmWorks brengt ANNE+ uit in de bioscoop.

 

Afbeelding: Martijn Kort