12 apr ANNEKE BLOK EN KEES HULST IN TRAGIKOMEDIE LITTLE AMSTERDAM

Vandaag starten de opnames van Little Amsterdam, een licht absurdistische film van Pepijn van
Weeren (scenario) en Jörgen Scholtens (scenario & regie). Anneke Blok zal de hoofdrol vertolken en
ook Kees Hulst, Frank Lammers, Beppie Melissen, Benjamin Moen, en Ergun Simsek zijn te zien in de film.

Little Amsterdam gaat over de gepensioneerde Lenie die stiekem een kamer verhuurt aan toeristen. Ze geniet van het gezelschap nu haar zoon uit huis is, maar de buurtbewoners – die een hekel hebben aan toeristen – mogen hier absoluut niets van weten. Wanneer er een ongeval plaatsvindt met Lenies gast, liegt ze om niet ontmaskerd te worden. Ze raakt zo verstrikt in haar leugens dat haar buren haar zien als leider van het verzet tegen het massatoerisme. Wanneer ze haar vriendschap met de buurtbewoners probeert te behouden, maar ook wil voorkomen dat er nog een toerist gewond raakt, komt ze voor het blok te staan.

Little Amsterdam wordt geproduceerd door Millstreet Films in het kader van het talent-ontwikkelingstraject ‘Onze Straat’, een initiatief van NTR, BNNVARA, VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO. In de zesdelige dramaserie wordt iedere stand alone aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten. De serie gaat dit najaar in première op het Nederlands Film Festival en wordt uitgezonden op NPO 3.

Over de makers: In 2019 maakten Pepijn en Jörgen met Koekoek! hun officiële debuutfilm. Deze korte film (hoofdrol: Frank Lammers) is gerealiseerd binnen De Ontmoeting met hulp van VIDEOLAND en DOXY. De film werd geselecteerd voor de debuutcompetitie van het Nederlands Filmfestival en is onderdeel van de Selected Dutch Shorts 2020 – een selectie van de beste Nederlandse korte films van het afgelopen jaar – en won diverse internationale prijzen.