05 apr Band MY BABY verzorgt titelsong Baantjer het Begin

De Nederlandse band MY BABY levert de titelsong voor Baantjer het Begin.  Diverse bands werden gevraagd om muziek te pitchen voor de film en serie. Regisseur Arne Toonen zocht naar een hedendaagse sound met een 80’s vibe voor Baantjer het Begin. MY BABY wist de juiste snaar te raken met hun hypnotiserende mix van blues, folk en dance. De track ‘Seeing Red’, afkomstig van het album ‘Shamanaid’, is te horen onder de aftiteling van de film. Momenteel werkt de band aan een compleet nieuw nummer waar de afleveringen van de serie mee zullen beginnen. ‘Seeing Red’ wordt opnieuw als single uitgebracht en is te beluisteren via Spotify en iTunes.

De complete Baantjer het Begin playlist met alle tracks uit de film is tevens vanaf vandaag te beluisteren op Spotify.

Arne Toonen (regisseur): Tijdens het maakproces heb je bepaalde klanken in je hoofd die matchen bij de beelden. De muziek van MY BABY stond al lang in een van mijn favoriete playlists en wilde het al lang gebruiken in een film. Bij Baantjer het Begin kwam dit eindelijk samen en raakte MY BABY de juiste snaar. ‘Seeing Red’ paste gevoelsmatig exact bij de emotie waarmee het publiek de zaal zou moeten verlaten…

MY BABY: We zijn erg blij dat regisseur Arne voor Seeing Red als titelsong heeft gekozen.  Net als in de film houden wij van een rauw randje, onze muziek is verhalend, kent vele verschillende invloeden en is dus ook een smeltkroes zoals het Amsterdam uit de jaren ’80 . Het is een eer om als grotendeels Amsterdamse band op zo’n belangrijke plek in de film je muziek te laten gebruiken. 

Synopsis

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur Jurre de Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

MY BABY

Sinds 2012 brengt MY BABY het publiek in clubs en op festivals door heel Europa én daarbuiten in extase met hun Roots Driven Hypnotic Dance Music. Het trio – de Nederlandse Cato van Dijck (gitaar en vocalen), broer Joost ‘Sheik’ van Dijk (drums en vocalen) en de Nieuw-Zeelandse gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston – maakt muziek met een spirituele inslag, geïnspireerd op gospel, blues en oude folksongs. De track ‘Seeing Red’ is afkomstig van het tweede album ‘Shamanaid’, dit album leverde MY BABY een Edison award op en betekende de definitieve doorbraak op de Europese festivalpodia.

Komende tijd tourt de band door Europa met hun ‘In the Club’-tour. In Nederland is MY BABY komend festivalseizoen onder andere te zien op Lowlands en North Sea Jazz.

Voor meer informatie: www.mybabywashere.com

Scenario en regie

Het filmscenario is geschreven door Willem Bosch, Carl Joos en Thijs Römer. De serie wordt geschreven door Willem Bosch, Reint Schölvinck, Wolter Muller en Judith Goudsmit. De speelfilm en dramaserie Baantjer het Begin worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met Hilde De Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm 18 april 2019 uit in de bioscoop in Nederland en België.

Baantjer het Begin is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn zeven miljoen exemplaren verkocht.