04 jun Buitenlands succes voor serie BAANTJER HET BEGIN

De serie BAANTJER HET BEGIN is verkocht aan Walter Presents (UK), AMC (Spanje & Portugal), Russian Report (Rusland), RTP (Portugal) en SBS (Australië). Gesprekken over de releases in de VS en diverse andere landen zijn nog gaande, hier wordt binnenkort meer bekend over gemaakt. Eerder werd al naar buiten gebracht dat VTM de rechten in België heeft gekocht. De gelijknamige speelfilm kreeg recentelijk een Silver Remi Award in de categorie ‘Crime Drama’ van het WorldFest-Houston International Film Festival uitgereikt. De jury reikte de awards namens het beroemde Amerikaanse Indie festival uit, ondanks dat het festival zelf is uitgesteld vanwege de pandemie.

Over BAANTJER HET BEGIN
Amsterdam, 1980. Het is de tijd van grote maatschappelijke verandering. Te midden van de krakersrellen en demonstraties begint de idealistische jonge rechercheur Jurre de Cock op bureau Warmoesstraat. Zijn partner, de rasechte Amsterdammer Tonnie Montijn, maakt hem wegwijs in de stad. Het duo stuit gaandeweg op een criminele samenzwering, die onderdeel blijkt van een groter plan. Dan krijgt De Cock een nieuwe partner toegewezen: Andy Ruiter, overgeplaatst vanuit de Bijlmer. Ondertussen wordt Amsterdam overspoeld door zware wapens en is de politiemacht nog niet opgewassen tegen georganiseerde misdaad. Bureau Warmoesstraat blijkt zo lek als een mandje en het wordt De Cock snel duidelijk dat hij niet iedereen blindelings kan vertrouwen. De criminaliteit is hard, de druk ligt hoog en een verkeerde beslissing is snel gemaakt. Naast Waldemar Torenstra en Yannick Jozefzoon bestaat de cast o.a. uit Tygo Gernandt, Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer, Horace Cohen, Ryanne van Dorst, Jelka van Houten en Loes Luca.

De serie BAANTJER HET BEGIN, geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, is geregisseerd door Arne Toonen en Lourens Blok. Het scenario is geschreven door Willem Bosch, Reint Schölvinck, Wolter Muller, Carl Joos en Judith Goudsmit, naar een idee van Thijs Römer en Peter Römer. BAANTJER HET BEGIN wordt gecoproduceerd door FBO. De serie is in Nederland te zien op Videoland en werd uitgezonden op RTL 4.