12 apr DOUWE BOB ZINGT TITELSONG SINGEL 39

Douwe Bob brengt vandaag de titelsong van SINGEL 39 uit; zijn nieuwe single ‘Consider’. In de bijbehorende videoclip zien we beelden uit de feelgood-film over een bijzondere vriendschap die alles overstijgt. Douwe heeft zelf ook een rolletje weten te bemachtigen in SINGEL 39. Het is voor de zanger zijn debuut op het witte doek! Douwe stond samen met hoofdrolspelers Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra op de set. Het eindresultaat van zijn gastrol is vanaf 9 mei in de bioscoop te zien. 

Douwe Bob is heel enthousiast over de samenwerking: “Ik heb voor het eerst geacteerd in mijn leven. Dat was behoorlijk onwennig maar het was heel leuk om te doen. Daarnaast is mijn nummer ‘Consider’ ook de titelsong geworden van de film, supertrots! Het nummer gaat over kans hebben op liefde. In mijn specifieke geval ging het om een allerlaatste kans, maar in de context van Singel 39 heeft dit een veel leukere reden. Of spoiler ik dan teveel?”

Met SINGEL 39 zijn de makers van SOOF helemaal terug! In de feelgood-film speelt Lies Visschedijk Monique, een hartchirurg wiens leven compleet op z’n kop wordt gezet door nieuwe buurman Max, gespeeld door Waldemar Torenstra. Andere rollen zijn voor Eva van de Wijdeven, Loes Haverkort, Gerard Cox en Steyn de Leeuwe.

Over de film
Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het goed voor elkaar: een carrière als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar Canadese minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet.

met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om gewoon iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Naarmate de vriendschap zich ontwikkelt, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

Het scenario van SINGEL 39 is geschreven door Eddy Terstall (Simon) naar een verhaal van Marnie Blok (De Gelukkige Huisvrouw). De regie is in handen van Frank Krom (Soof de Serie, ’t Schaep met de 5 poten). De film wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in co-productie met AVROTROS. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO en EuroGroei Films B.V.

Dutch FilmWorks brengt SINGEL 39 op 9 mei uit in de bioscoop.