18 mrt DRAMASERIE ANNE+ KRIJGT NOORD-AMERIKAANSE PREMIÈRE OP TRIBECA FILM FESTIVAL

De spraakmakende Nederlandse dramaserie ANNE+ is geselecteerd voor het NOW-programma op het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York. In het bijzijn van scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux zal ANNE+ haar Noord-Amerikaanse première met twee afleveringen beleven. Daarnaast is ANNE+ ook geselecteerd voor vertoning op INPUT 2019, een conferentie speciaal voor publieke omroepen. Eerder was de serie geselecteerd voor de short form competitie van het internationale festival Series Mania in Frankrijk en kreeg het volledige seizoen een Stadsschouwburg première tijden het Nederlands Filmfestival. 

Tribeca Film Festival
Het Tribeca Film Festival vindt plaats van 24 april t/m 5 mei en werd opgericht door o.a. Robert De Niro en Jane Rosentahl. Het festival is een prominent Amerikaans festival dat producties van onafhankelijke filmmakers toegankelijk wil maken voor een breed publiek. Jaarlijks trekt het festival circa 3 miljoen bezoekers. Bekijk de website voor meer informatie.

INPUT Conference
INPUT is een jaarlijkse, internationale conferentie voor publieke omroepen. INPUT 2019 vindt plaats van 6 t/m 10 mei in Bangkok. Bekijk voor meer informatie de website.

Over ANNE+
ANNE+ vertelt het verhaal van de lesbische twintiger Anne, die in Amsterdam woont en studeert. In elke aflevering staat een andere liefdesrelatie van Anne centraal. We volgen haar ontwikkeling gedurende vier jaar, kijken mee met haar turbulente liefdesleven, leren haar vrienden kennen en ontdekken hoe verschillende relaties haar hebben gevormd tot de persoon die ze nu is.

Naast hoofdrolspeelster Hanna van Vliet zijn o.a. te zien: Eline van Gils (+‘Lily’), Sharai Rodrigues (+’Janna’), Djamila Landbrug (+’Sofie’), Kirsten Mulder (+’Esther’) en Jouman Fattal (+’Sara’). ANNE+ is geproduceerd door Millstreet Films in samenwerking met de ANNE+ Stichting, 3LAB en BNNVARA. De zes afleveringen zijn bij BNNVARA en 3LAB op NPO 3 uitgezonden en zijn nog steeds online te zien op het ANNE+ YouTubekanaal en NPO3.nl. Het scenario is geschreven door Maud Wiemeijer en de serie is geregisseerd door Valerie Bisscheroux.