02 jul DRIE GOUDEN KALF-WINNAARS IN SERIE OVER EDELFIGURANT

Gouden Kalf-winnaars Loes Schnepper, Hannah Hoekstra en Frank Lammers zijn te zien in de achtdelige online dramaserie EDELFIGURANT, een coproductie van de VPRO en Millstreet Films. Splinter Chabot, rapper Stepherd en YouTuber en ‘bankzitter’ Koen van Heest spelen ook een rol in de komische serie over een ambitieuze figurant die iedere aflevering op een nieuwe set staat. EDELFIGURANT is geschreven en geregisseerd door Joosje Duk. De opnames zijn deze week begonnen.

Het verhaal
Wanneer figurant Irma Edelkoort (Loes Schnepper) wordt ontdekt door manager Maaike Michaelson (Hannah Hoekstra) en de kans krijgt de opstap van figurant naar edelfigurant te maken, gaat er voor haar een nieuwe wereld open. Ze belandt op sets van commercials, videoclips en films. In elke nieuwe rol wordt ze steeds verder uitgedaagd en geconfronteerd met nieuwe maatschappelijke dilemma’s. Houdt Irma het vol in de wereld van de polderglamour, of gaat ze langzaam ten onder?

Over de maker
Joosje Duk heeft internationaal succes behaald met haar korte film NIGHT en maakte recentelijk in Nederland de webserie #FITGIRLS en de 3LAB pilot GAPPIES, haar eerste samenwerking met Loes Schnepper.

 Joosje Duk: ‘De samenwerking met Loes smaakte direct naar meer. Haar droge humor, gedurfde manier van spelen en oer-Hollandse directheid waren de inspiratie voor ons hoofdpersonage. Met EDELFIGURANT belichten we op een komische manier de menselijkheid achter ongemakkelijke actualiteiten, en kijken zo vanuit nieuwe perspectieven naar discussies die normaal gesproken erg zwart-wit behandeld worden.’

EDELFIGURANT wordt geproduceerd door Suzan de Swaan en Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met de VPRO.