31 jul Elsie de Brauw en Sebastian Koch versterken cast Videoland Original ‘Máxima’ als Koningin Beatrix en Prins Claus

Met de opnames in volle gang, worden de volgende twee castleden van de Videoland Original ‘Máxima’ bekendgemaakt: de Nederlandse actrice Elsie de Brauw en internationaal acteur Sebastian Koch. Elsie zal de rol van voormalig Koningin Beatrix op zich nemen en Sebastian de rol van Prins Claus. Zij zullen naast Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander) te zien zijn. De opnames van de nieuwe serie zijn in juni dit jaar van start gegaan in New York. De serie vertelt het fascinerende levensverhaal van Máxima en wordt verder gedraaid in Argentinië, Spanje, België en Nederland. ‘Máxima’ wordt ontwikkeld en geproduceerd door Millstreet Films en is in 2024 te streamen bij Videoland.

Tweevoudig Theo d’Or- en Gouden Kalf-winnares Elsie de Brauw (62) heeft een lange carrière in theater, film en televisie. Zo was te zien in meerdere films en televisieseries, als ‘Zee van Tijd’, ‘Drijfzand’, ‘Prins’ en ‘Morten’. Daarnaast heeft ze in verschillende theaterproducties gespeeld, waaronder ‘Opening Night’ en ‘Gif’ en is ze een vast lid van het ensemle bij Schauspielhaus Bochum.

De Duitse topacteur Sebastian Koch (61) heeft een grote internationale carrière op zijn naam staan. Hij was onder meer te zien in ‘Zwartboek’, het met een Oscar bekroonde ‘Das Leben der Anderen’, ‘Homeland’ en ‘The Danish Girl’. Hij heeft meerdere nominaties en prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder twee Bambi’s (Duitse televisie- en mediaprijs), De Deutscher Fernsehpreis (Duitse televisieprijs) en een Globo D’oro (Italiaanse filmprijs).

Synopsis ‘Máxima’
Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Als Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt, haalt het verleden haar in en ontstaat er een verhitte discussie over de politieke carrière van haar vader in het Videla- regime. Een discussie die ze in haar eigen kringen nooit voerde. Wat zorgt ervoor dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan deze dingen niet samen?

Het verhaal van Máxima wordt verteld in zes afleveringen. De eerste aflevering begint in 1999 in Sevilla, waar Máxima en Willem-Alexander elkaar voor het eerst ontmoeten. De lijn vanaf 1999 wordt afgewisseld met het verleden, waarin te zien is hoe een jonge Máxima haar hele leven al voorbereid wordt op waar ze nu is.

 

‘Máxima’ is gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten, uitgegeven door De Bezige Bij, en wordt geproduceerd door Millstreet Films. De serie, geschreven door o.a. Marnie Blok en Ilse Ott, wordt geregisseerd door Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez.