04 apr ACHMED AKKABI KOOKT DE STERREN VAN DE HEMEL IN SOOF 2

Achmed Akkabi, Birgit Schuurman en Elise van ’t Laar zullen te zien zijn in het vervolg op de bioscoophit SOOF, zo werd gisteren in RTL Late Night bekend gemaakt. In het vervolg keert Lies Visschedijk terug als Soof. Ook Fedja van Huêt, Anneke Blok, Maryam Hassouni, Eva Laurenssen, Dick van der Toorn, Dan Karaty en natuurlijk de kinderen (Lobke de Boer, Brent & Niek Schoemaker) zijn weer van de partij. De opnames voor het tweede deel zijn net van start gegaan.
De romantische komedie SOOF trok na de release in december 2013 bijna 800.000 bezoekers naar de bioscoop. Marjolein Beumer schreef ook voor SOOF 2 het scenario. Esmé Lammers (Amazones, Doris) neemt het regiestokje voor dit deel van Antoinette Beumer over.

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak.
Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is? Soof 2 wordt weer een feest van herkenning, met veel lach en soms ook een traan!

Soof 2 wordt wederom ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films in samenwerking met RTL Entertainment en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch Filmworks verzorgt de distributie. De film is vanaf december in de bioscoop te zien.