06 apr Fedja van Huêt en Karina Smulders samen in tweede seizoen ‘Nieuwe Buren’

Fedja van Huêt en Karina Smulders samen in tweede seizoen ‘Nieuwe Buren’

Fedja van Huêt (Soof, Overspel) en Karina Smulders (Familie Kruys, Divorce) zijn samen te zien in het tweede seizoen van de spannende dramaserie ‘Nieuwe Buren’. Ze spelen de rollen van Lex en Steffi, de nieuwe buren van Eva (Bracha van Doesburgh) en Peter (Daan Schuurmans) in de Zonnewijk in Almere. Daarnaast keren Anneke Blok en Thijs Römer terug in hun rollen. De opnames voor ‘Nieuwe Buren 2’ starten op dinsdag 5 april. De nieuwe reeks afleveringen is vanaf 25 november te zien bij Videoland wordt in 2017 uitgezonden bij RTL 4.

Nieuwe buren dragen geheim met zich mee
In het tweede seizoen ziet alles er nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoop gehaald. Nadat Eva (Bracha van Doesburgh), ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies, terug naar huis. Peter (Daan Schuurmans) is voor onbepaalde tijd opgenomen in een TBS-kliniek. Ook Steef (Thijs Römer) zit vast, in de gevangenis, maar hij is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders), Lex (Fedja van Huêt) en hun kinderen; de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, gebruikt ze dat voor een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

Het succesvolle eerste seizoen bij RTL 4, waar gemiddeld 1,7 miljoen mensen naar keken, was gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Het tweede seizoen betreft een origineel scenario van Karin van der Meer (hoofdschrijver), Marnie Blok, Willem Bosch en Dorien Goertzen. De regie is in handen van Bobby Boermans, Lourens Blok en Maarten Treurniet. ‘Nieuwe Buren 2’ wordt geproduceerd door Millstreet Films en Pupkin.