26 sep Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst toegevoegd aan Cast BAANTJER HET BEGIN

Millstreet Films maakt vandaag bekend dat Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst zijn toegevoegd aan de cast van BAANTJER HET BEGIN. De bekendste rechercheur van Nederland is terug in een speelfilm gevolgd door een serie onder regie van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s, Black Out). Eerder werd bekend gemaakt dat Waldemar Torenstra in de huid kruipt van rechercheur De Cock. De rol van zijn partner Tonnie Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer.

Fedja van Huêt speelt Bob Donkers, kopstuk van het Amsterdamse misdaadkartel. Jelka van Houten is wachtcommandant Selma op het politiebureau in de Warmoesstraat. Ryanne van Dorst, ook bekend als Elle Bandita, maakt haar speelfilmdebuut in de rol van patholoog anatoom Dr. Rusteloos.

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De speelfilm is voorjaar 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en op RTL 4 te zien is. De opnames van BAANTJER HET BEGIN gaan in oktober van start.

Scenario en regie

Het filmscenario is geschreven door Thijs Römer, Willem Bosch en Carl Joos. De serie wordt geschreven door Reint Schölvinck, Willem Bosch, Wolter Muller en Judith Goudsmit. De speelfilm en dramaserie  BAANTJER HET BEGIN worden geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in co-productie met Hilde De Laere van FBO. De serie wordt gemaakt in opdracht van RTL en Videoland. Paradiso Filmed Entertainment brengt de speelfilm voorjaar 2019 uit in de bioscoop in Nederland en België.

BAANTJER HET BEGIN is gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer, uitgegeven door De Fontein. Van de Baantjer-boeken zijn 7 miljoen exemplaren verkocht.