28 apr FRANK LAMMERS GAAT VIRAAL IN NIEUWE FILM GROETEN VAN GERRI

Frank Lammers speelt de hoofdrol en regisseert de tragikomische nieuwe speelfilm GROETEN VAN GERRI over een scheikundeleraar die ongewenst viral gaat in z’n witte ondergoed. Het verhaal speelt zich af tijdens de corona crisis en de opnames gaan ook direct vanuit huis van start, maakt producent Millstreet Films bekend. Naast Frank Lammers spelen Sanne Langelaar, Heddy Lester, Martin van Waardenberg, Fedja van Huêt, Kees Boot, Viggo Waas en Evalinde Lammers.

Over GROETEN VAN GERRI
Terwijl heel Nederland thuis zit vanwege het corona-virus, gaat scheikunde leraar Gerri van Vlokhoven (45) viraal in zijn niet-zo-witte ondergoed. Tijdens een virtuele les aan z’n middelbare schoolleerlingen gaf hij een bevlogen demonstratie, maar was even vergeten dat hij geen broek aan had getrokken die ochtend. De telefoon staat roodgloeiend. Nog nooit was Gerri zo beschaamd, maar ook nog nooit zo populair. Wat nu?

GROETEN VAN GERRI is een subtiel gelaagd verhaal over eenzaamheid, de vloek van social media, het gemis aan echt contact en een In Memoriam aan de slachtoffers van een vreselijk virus. Daarnaast is het ook een actuele tragikomische spotprent op de vluchtige vergetelheid van een door populisme en kapitaal gedreven opportunistische maatschappij.

Het scenario is speciaal geschreven door Michiel Stroink naar een idee van Frank Lammers met de nieuwe 1,5 meter maatschappij in gedachten. De film wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films. Er wordt gepraat met verschillende partijen over een release van de film deze zomer.

Figureren in je ondergoed
In de film gaat Gerri viraal nadat hij per ongeluk in beeld komt in zijn witte onderbroek. Vervolgens gaan mensen over de hele wereld hem na doen en duiken er overal filmpjes op van mensen in witte slip. Wil jij een van die personen in de film zijn? Maak dan je eigen witte slip hit op het nummer ‘Times are changing’ van DI-RECT en tag @groetenvangerri #gerrichallenge.