24 okt GELIJKTIJDIGE PREMIERE OP HET GROTE DOEK (EYE) EN ONLINE (PICL) VAN KORTE FILMS MET OA SINEM KAVUS, NORA EL KOUSSOUR, SIA CYRROES EN ERGUN SIMSEK

Vanavond vindt in EYE de Amsterdamse première plaats van de twee korte films DOESTET DARAM  van Parham Rahimzadeh en EMOTIONAL GIRL van Nohaila Gamah. De films zijn gemaakt binnen het talentontwikkelingstraject AWARE, waar ondervertegenwoordigde makers de kans krijgen met een professionele crew hun debuutfilm te maken. Gelijktijdig worden de films, inclusief een Q&A met de makers, aangeboden op het online platform PicL.

In EMOTIONAL GIRL laat succesvolle CEO Amina (Sinem Kavus) niet graag haar emoties aan de buitenwereld zien. Als ze een weekendje langs gaat bij haar vriendin Keke (Nora El Koussour), die het tegenovergestelde is van haarzelf, voelt Amina een aantrekkingskracht tot de gouden danspaal die midden in de woonkamer staat. Naarmate de avond vordert wordt Amina steeds meer uitgedaagd om uit haar comfortzone te stappen en haar kwetsbaarheid te omarmen.

DOESTET DARAM (Farsi voor “Ik hou van je”) gaat over de twintiger Farid (Sia Cyrroes) die weken na zijn moeders dood zijn vader (Ergun Simsek) wil troosten door haar lievelingslied op de gitaar te spelen. Maar de rouwende man staat niet overal voor open en wat begint als een simpele handeling eindigt al snel in een uitbarsting van emoties.

De films zijn via deze link te bekijken: https://picl.nl/films/emotional-girl-doestet-daram/

Het talentontwikkelingstraject AWARE biedt jaarlijks twee ondervertegenwoordigde makers de kans met een professionele crew een korte film te maken onder de paraplu van De Ontmoeting. Tijdens de productie van deze films worden er stageplekken geboden aan starters die niet eenvoudig toegang tot de industrie hebben.
De AWARE-films kwamen tot stand in samenwerking met producent Millstreet Films, De Ontmoeting en EYE// Moviezone. De films zijn te zien op het gecureerde digitale platform Picl, die met het aanbieden van korte films (waaronder de AWARE-films) meer ruimte gaat geven aan nieuw Nederlands talent.