01 jan KREZIP schrijft titelsong SOOF 3

Krezip brengt vandaag haar nieuwe single You Are Not Alone uit. De single is speciaal geschreven voor de bioscoopfilm SOOF 3 die dit voorjaar in première gaat.

Toen Jacqueline Govaert een eerste versie van de film zag, was zijn meteen enorm geïnspireerd. Het verhaal sluit aan bij de thema’s uit het dagelijks leven die veel terug te horen zijn in de liedjes van de band, waardoor het meteen voelde als een logische match. You Are Not Alone kwam als vanzelf en de band wist met dit liedje precies te vangen waar regisseuse Anne de Clercq naar op zoek was.

“Toen we benaderd werden voor de titelsong van SOOF 3 en de film zagen, inspireerde ons dat enorm. You Are Not Alone was binnen een dag geschreven. “, aldus Jacqueline Govaert van Krezip. “Het liedje past perfect bij de film, maar ook bij de huidige tijd. Het liedje gaat over hoop en vertrouwen blijven hebben in de toekomst. Net zoals voor iedereen liepen ook voor ons het afgelopen jaar de plannen heel anders dan verwacht, maar de spontane komst van You Are Not Alone en het samen nieuwe muziek blijven maken geeft ons veel energie en vertrouwen.”

In 2019 keerde Krezip na tien jaar terug voor een exclusief optreden op Pinkpop en drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. Het afgelopen jaar zouden zij nog één laatste keer een rondje festivals doen om daarna hun comeback af te sluiten en terug te keren naar hun soloactiviteiten. Door de COVID-19 uitbraak kwamen de plannen van de band, net als voor vele andere artiesten, noodgedwongen tot stilstand. Maar het verhaal is nog niet af en het rondje nog niet klaar. Het voelt zo vertrouwd om samen op het podium te staan, dat ze dat nog niet willen opgeven.

 

Verhaal SOOF 3
In SOOF 3 heeft Soof eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt.

Eddy Terstall (Simon, Singel 39) schreef het scenario van SOOF 3 met Luuk van Bemmelen (Dik Trom, Soof de Serie) en Anne de Clercq (Jack bestelt een broertje, Soof de Serie), die ook de regie op zich nam. De cast bestaat o.a. uit Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Anneke Blok, Roos Dickmann, Sarah Janneh, Eva Laurenssen, Dick van den Toorn, Elise Schaap en Manpreet Bachu.

De SOOF-films en serie worden geproduceerd door Hanneke Niens van KeyFilm en Rachel van Bommel van Millstreet Films. SOOF 2 trok bijna 900.000 bioscoopbezoekers en de eerste film SOOF werd door 786.000 mensen bezocht. Twee seizoenen van de tv-serie waren zeer succesvol op RTL 4 en Videoland.  SOOF 3 komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds in samenwerking met RTL.

Dutch FilmWorks brengt de film uit in de Nederlandse bioscopen.

Doorbraak Krezip
Krezip bracht haar eerste album ‘Nothing Less’ uit in 2000 en brak datzelfde jaar door na een optreden op Pinkpop, waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’. De track haalde in beide landen de koppositie in de hitlijsten. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit, en scoorde ze grote hits met o.a. ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen de bandleden ieder hun eigen weg. Na de geslaagde comeback shows in 2019 op Pinkpop en in Ziggo Dome, bracht de band datzelfde jaar het nieuwe album Sweet High uit, dat binnen een week goud werd.