29 nov Loes Schnepper start supermarktoorlog met Bram Suijker in nieuwe webserie GAPPIES

Naast Gouden Kalf winnares Loes Schnepper (Pappadag, Rundfunk) en Bram Suijker (Zuidas, Volgens Jacqueline) zijn ook Tobias Kersloot (Nieuwe Buren, Klem) Roos Dickmann (Soof, Hoe overleef ik) en Nizar El Manouzi (Catacombe) te zien in de pilot van de webserie GAPPIES, vanaf vrijdag 30 november te zien op npo3.nl/3lab.

De webserie gaat over vijf werknemers (de Gappies) in de lokale GAPPO-buurtsuper. Wanneer de nieuwe manager Jan-Joris (Bram Suijker) – die graag op z’n Engels JJ genoemd wordt – de GAPPO wil veramerikaniseren, moderniseren en ‘diversifyen’ om een overname door een supermarktketen te voorkomen, komt de oer-Hollandse Greet (Loes Schnepper) in opstand tegen hem.

De pilot is geschreven en geregisseerd door Joosje Duk en wordt geproduceerd door Millstreet Films in co-productie met de vpro.

Joosje Duk: “Als er één plek is waar alle lagen van de samenleving samenkomen, dan is dat de supermarkt. De GAPPO is daarom de perfecte locatie voor een serie anno 2018, waarin op een luchtige manier actualiteiten als verandering vs traditie, aan bod komen.”

GAPPIES is onderdeel van een door 3LAB/ NPO3 georganiseerde competitie, waarin vijf webserie pilots meedingen naar de kans om de hele serie te maken.