29 feb ‘Máxima’ gaat de wereld over: internationaal verkoopsucces voor koninklijke dramaserie

Amsterdam, 29 februari 2024 – Producent Millstreet Films en internationale salespartner Beta Film maken bekend dat de zesdelige dramaserie ‘Máxima’ is aangekocht door Warner Media voor het streamingplatform Max (voorheen HBO Max) in Latijns-Amerika. Daarnaast is de serie verkocht aan het Kroatische HRT, ORF voor Oostenrijk, Israël’s HOT, LV1 in Letland en aan Slowakije. De serie verkent het leven van koningin Máxima en is gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. In Nederland verschijnt de Videoland Original dramaserie ‘Máxima’ op 20 april. 

Over de serie
De serie vertelt het fascinerende levensverhaal van de Nederlandse koningin Máxima. Over de reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen?

Máxima’s verhaal wordt verteld in zes afleveringen van 50 minuten, die beginnen in 1999 in Sevilla, wanneer Máxima en Willem-Alexander elkaar voor het eerst ontmoeten.

De serie is gebaseerd op het boek ‘Máxima Zorreguieta: Moederland’ van Marcia Luyten uitgegeven door de Bezige Bij. De hoofdrollen worden vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus.

‘Máxima’ is vanaf 20 april te zien bij Videoland en wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar, Sytske Kok en Marcela Guerty.