19 apr MILLSTREET FILMS VERWERFT VERFILMINGSRECHTEN DEBUUTROMAN DENNIS HEIJN ‘TEGEN DE STROOM’

Millstreet Films heeft de verfilmingsrechten gekocht van ‘Tegen de Stroom’, de debuutroman van Dennis Heijn. Dat hebben producent Rachel van Bommel en de auteur bekendgemaakt. Op basis van het boek, dat eerder deze week werd gepresenteerd, wordt een high- end serie ontwikkeld in samenwerking met scenarist Karin van der Meer (Nieuwe Buren). Aniëlle Webster (Swanenburg) tekent voor de regie.

In de meeslepende roman ‘Tegen de Stroom’ ontvoeren vier activistische vrienden van in de dertig de tienerzoon van de CEO van een oliebedrijf, in een poging het bedrijf te dwingen te stoppen met het winnen van fossiele brandstoffen. Maar dan neemt de ontvoering een onverwachte wending en lopen de zaken vreselijk uit de hand.

Rachel van Bommel: “Als zoon van Gerrit Jan Heijn (Ahold) is Dennis een van de weinige ervaringsdeskundigen op het gebied van ontvoeringszaken. Hij weet als geen ander de positie van de familie van het slachtoffer in zijn boek invoelbaar en authentiek weer te geven. Daarnaast neemt hij de lezer mee op een spannende, maar ook emotionele rollercoaster.”

Dennis Heijn: “Ik ben ontzettend blij dat Millstreet Films dit mooie project zo snel heeft omarmd. Het is een droom om mijn verhaal, waarin gevoelens van machteloosheid tegenover het redden van het klimaat centraal staan, op een hoogwaardige manier verfilmd te zien worden. Millstreet Films is de perfecte keuze hiervoor. Ik kijk er enorm naar uit om dit werkelijkheid te zien worden.”

Over Dennis Heijn
Dennis Heijn (1963) bekleedde tussen 1987 en 2004 managementposities bij Heineken in Nederland, Argentinië, Israël, Hongkong en Italië. In augustus 2004 verliet hij het bedrijf om een sabbatical te nemen en zich te verdiepen in verschillende inspirerende denkers. In zijn eerdere boek ‘Je kan bomen alleen ontwijken als je vaart hebt’ (2014) legt hij verbanden tussen de inzichten die hij opdeed tijdens zijn uitgebreide werk- en levenservaring, waaronder zijn betrokkenheid bij talloze innovaties, zijn kandidatuur als Ajax-directeur en de ontvoering van zijn vader.

‘Tegen de Stroom’ is de debuutroman van Dennis Heijn, waarin hij op overtuigende wijze spanning, filosofie, morele dilemma’s en zijn persoonlijke ervaringen met de ontvoering van zijn vader verweeft.

Over Millstreet Films
Productiemaatschappij Millstreet Films is opgericht door Rachel van Bommel in 2010 en maakt hoogwaardige films en dramaseries vanuit een hedendaags vrouwelijk perspectief voor een breed publiek, met een sterke vrouwelijke hoofdrol of vrouwelijke filmmakers. Recente producties zijn onder andere ‘Máxima’, ‘Faithfully Yours’, ‘Soof 3’, ‘Alles op Tafel’ en ‘ANNE+’.