21 okt ‘Nieuwe Buren 2’ vanaf 25 november in geheel bij Videoland

Het tweede seizoen van de succesvolle thrillerserie ‘Nieuwe Buren’ is vanaf vrijdag 25 november volledig te zien bij Videoland. Karina Smulders en Fedja van Huêt maken als nieuwe bewoners van de Almeerse Zonnewijk hun entree. Ook Leopold Witte is nieuw in ‘Nieuwe Buren’. Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Anneke Blok en Thijs Römer spatten, net als in het eerste seizoen, wederom van het scherm in het vervolg van ‘Nieuwe Buren’. In het voorjaar van 2017 wordt het tweede seizoen van de serie uitgezonden op RTL 4.

Hectiek in De Kempervennen
‘Nieuwe Buren 2’ staat garant voor een flinke dosis spanning, actie, geheimen en onverwachte wendingen. De kijker bleef na het spectaculaire slot van seizoen 1 op Vakantiepark De Kempervennen geschokt en met vragen achter. Hoe gaat het verder? Wie zien we terug?

Nieuwe bewoners in de Zonnewijk
In het tweede seizoen ziet alles er ogenschijnlijk nog hetzelfde uit in de Zonnewijk, maar de levens van de bewoners zijn behoorlijk overhoop gehaald. Nadat Eva (Bracha van Doesburgh) ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter (Daan Schuurmans) is voor onbepaalde tijd opgenomen in een Tbs-kliniek en ook Steef (Thijs Römer) keert voorlopig niet terug naar huis. Hij zit in de gevangenis, maar is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet ondertussen haar nieuwe buren Steffi (Karina Smulders) en Lex (Fedja van Huêt), en hun kinderen; de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, maakt ze daar gebruik van en smeedt ze een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

Leopold Witte (‘Gooische Vrouwen’) speelt in ‘Nieuwe Buren 2’ de rol van Carl, de nieuwe liefde van Lilly (Anneke Blok). Andere rollen zijn er voor onder meer Hannah van Lunteren (‘Dames 4’), Tibor Lukács (‘Homies’) en Ali Cifteci (‘Vuurzee’).

Origineel scenario
Het tweede seizoen van ‘Nieuwe Buren’ is, in tegenstelling tot seizoen 1 dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort, een origineel scenario van Karin van der Meer (hoofdschrijver), Marnie Blok, Willem Bosch en Dorien Goertzen. Hierbij wordt uiteraard wel voortgeborduurd op het verhaal van seizoen 1. ‘Nieuwe Buren’ wordt geproduceerd door Millstreet Films en Pupkin, waarbij de regie in handen is van Bobby Boermans, Lourens Blok en Maarten Treurniet.

Uitzending
‘Nieuwe Buren 2’ is vanaf 25 november in zijn geheel te zien bij Videoland. In het voorjaar van 2017 wordt de reeks uitgezonden op RTL 4.