06 apr ‘Nieuwe Buren’ krijgt derde seizoen

De opnames van het derde seizoen van ‘Nieuwe Buren’, dat door RTL en Videoland in productie is genomen, zijn deze week gestart. Fockeline Ouwerkerk en Tibor Lukács zijn samen met Abbey Hoes, die hun dochter speelt, ingetrokken in de Zonnewijk. Ook Raymond Thiry en Tonko Bossen als zijn zoon zijn nieuw in de buurt, net als Tobias Kersloot. Hij speelt de zoon van Carl, het personage van Leopold Witte uit het tweede seizoen. Beppie Melissen zien we ook in het derde seizoen.

De jongere generatie speelt in het derde seizoen een belangrijke rol. Met Abbey Hoes en Tobias Kersloot heeft ‘Nieuwe Buren’ wederom een nieuw real-life-liefdeskoppel binnen haar cast. Eerder was dit het geval met de koppels Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh en Fedja van Huêt en Karina Smulders.

Wie van de cast van seizoen 2 terugkeert in het nieuwe seizoen, wordt later bekendgemaakt.
RTL 4 zendt nog tot maandag 24 april seizoen 2 uit. De eerste twee seizoenen van ‘Nieuwe Buren’ zijn volledig te zien bij Videoland.

Productie, regie en scenario
Het derde seizoen van ‘Nieuwe Buren’ kent tien afleveringen en wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films. De regie is in handen van Bobby Boermans en André van Duren. Seizoen 3 is gebaseerd op een origineel scenario van Karin van der Meer (hoofdschrijver), Dorien Goertzen, Marnie Blok en Susan Stam.