28 jun Ook Sarah Chronis en Kay Greidanus maken opwachting in nieuw seizoen ‘Nieuwe Buren’

Een nieuw seizoen ‘Nieuwe Buren’ vraagt om nieuwe buren. Met Anna Drijver en Benja Bruijning werd in maart het eerste nieuwe koppel gepresenteerd. Het vierde seizoen van ‘Nieuwe Buren’ kent echter niet één, maar twee nieuwe koppels; ook Sarah Chronis (‘Bloedlink’, ‘Meiden van de Herengracht’) en Kay Greidanus (‘Petticoat’, ‘Riphagen’) maken hun entree in de thrillerserie die in 2019 alleen bij Videoland te zien is.

Kay over de samenwerking met Sarah: “Er is een aantal behoorlijk heftige scenes tussen ons. In het begin vond ik dat best lastig, juist omdat Sarah mijn vriendin is. Inmiddels kan ik me er makkelijk overheen zetten. We spelen rollen die heel ver van ons af staan, dat is te gek om te spelen.”

Sarah: “Het is bijzonder om met Kay op de set te staan en zo intensief samen te werken. Tegelijkertijd ook spannend, juist omdat we elkaar zo goed kennen. Het seizoen belooft weer wat!”

Temperament

Kay en Sarah spelen Kik en Sophie, een pasgetrouwd stel dat zijn intrek neemt in het oude huis van Milo (Tibor Lukács) en Anouk (Fockeline Ouwerkerk). Sophie is zwanger van hun eerste kind en heeft haar baan opgezegd om zich volledig te kunnen storten op het aanstaande moederschap. Het thuiszitten blijkt als snel niets voor haar te zijn. Haar echtgenoot Kik voelt de druk toenemen als een promotie op zijn werk niet doorgaat, maar is te trots om het zijn vrouw te vertellen. Kik is nogal temperamentvol. Onderlinge geheimen zorgen ervoor dat de spanning bij Kik en Sophie oploopt …

Manipulatie
Olivier en Victoria, zoals Benja en Anna in ‘Nieuwe Buren’ door het leven gaan, zijn levensgenieters. Tegenpolen, dat wel. Olivier is gesloten, maar met het hart op de juiste plek. Hij is niet goed met mensen, kan ook niet liegen. Dit komt omdat hij is opgegroeid in een internaat. Olivier zit in de boten-business; hij vaart boten van de ene naar de andere plek. Al uit het internaat kent hij Victoria. Zij is, in tegenstelling tot Olivier, een spontane, open vrouw. Victoria kan manipulatief zijn. Ze weet wat ze wil en krijgt dat ook altijd. Zeker van Olivier.

Stellen als stellen
In de Videolandserie ‘Nieuwe Buren’ spelen diverse koppels ook in de serie een stel: Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans zijn in alle seizoenen te zien, Thijs Römer en Katja Schuurman speelden in seizoen één en Fedja van Huêt en Karina Smulders namen het stokje van hen over in het daaropvolgende seizoen. In ‘Nieuwe Buren 3’ kwamen Abbey Hoes en Tobias Kersloot naar de Zonnewijk.

Productie
De opnames voor ‘Nieuwe Buren 4’ zijn in volle gang. De serie Nieuwe Buren wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films. De regie voor seizoen vier is net als de voorgaande seizoenen in handen van Bobby Boermans. Regisseurs Jelle de Jonge en Mark de Cloe treden eveneens aan. De verhaallijnen zijn geschreven door Oscar van Woensel en Dorien Goertzen die ook de scenario’s schreven samen met Karin van der Meer, Judith Goudsmit en Inge Hardeman. Het eerste seizoen van ‘Nieuwe Buren’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Het vervolg van de serie zijn originele verhalen (seizoen 2 en 3 door Karin van der Meer).

Seizoen 1 tot en met 3 van ‘Nieuwe Buren’ zijn volledig bij Videoland te zien.