MÁXIMA

De serie vertelt het fascinerende levensverhaal van de Nederlandse koningin Máxima. Over de reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk vraagt haalt het verleden haar in als er een verhitte discussie losbarst over haar vaders politieke carrière in het Videla regime. Een discussie die in haar eigen kringen nooit gevoerd is. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen?

Máxima’s verhaal wordt verteld in zes afleveringen van 50 minuten, die beginnen in 1999 in Sevilla, wanneer Máxima en Willem-Alexander elkaar voor het eerst ontmoeten.

‘Máxima’ is gebaseerd op het boek ‘Máxima Zorreguieta: Moederland’ van Marcia Luyten uitgegeven door de Bezige Bij. De serie wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar, Sytske Kok en Marcela Guerty.

Cast:
Delfina Chaves
Martijn Lakemeier
Elsie de Brauw
Sebastian Koch
Production Year: 2023
Language: Spaans, Engels, Nederlands
Genre: Drama Serie
Director: Saskia Diesing, Joosje Duk, Iván López Núñez
Screenplay: Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger, Sytske Kok
Production Company: Millstreet Films
Producers: Rachel van Bommel