Schitterend

Schitterend vertelt het verhaal van zes vrouwen: Martien (Annet Malherbe), recent gepensioneerd, probeert zichzelf opnieuw uit te vinden terwijl haar man Simon (Gijs Scholten van Aschat) geen oog meer lijkt te hebben voor haar. Hun dochter Jamie (Holly Mae Brood) hoopt als model eindelijk door te breken en probeert wanhopig haar lichaam te kneden naar het steeds veranderende schoonheidsideaal van de branche.

Jamie’s agent Claire (Lies Visschedijk) worstelt met het loslaten van haar puberende dochter Leyla (Bobbie Mulder), die op haar eigen beurt te maken krijgt met de onzekerheden van haar eerste verkering. Ook Jamie’s schoonzus Sanne (Caro Lenssen) worstelt met haar lichaam, dat niet helemaal ongeschonden uit twee zwangerschappen is gekomen. Haar man Milan (Maarten Heijmans) heeft niet in de gaten welke druk ze zichzelf als jonge moeder oplegt. Dit verbaast Sanne’s beste vriendin Nina (Hannah Hoekstra) totaal niet, aangezien zij ervan overtuigd is dat vrouwen en mannen nooit volledig gelijkwaardig zullen zijn op het gebied van liefde en seks. Nina’s nieuwe collega Baran (Sidar Toksöz), gymleraar op de middelbare school waar ze lesgeeft, wil haar echter graag van het tegendeel overtuigen.

De film belicht niet alleen de onvolmaaktheden van het leven, maar omarmt ze met een positieve boodschap van zelfacceptatie, empowerment en verbondenheid. Met de perfecte mix van humor, romantiek en ontroering laat de film de schoonheid van de imperfectie zien, om te benadrukken dat echte kracht voortkomt uit onze kwetsbaarheid.

Cast:
Caro Lenssen
Holly Mae Brood
Hannah Hoekstra
Annet Malherbe
Gijs Scholten van Aschat
Maarten Heijmans
Sidar Toksöz
Lies Visschedijk
Bobbie Mulder
Production Year: 2024
Genre: Tragikomedie
Director: Maurice Trouwborst
Screenplay: Lotte Tabbers
Producers: Rachel van Bommel