30 mrt Serie ANNE+ geselecteerd voor internationale festival Series Mania

Dramaserie ANNE+ over het liefdesleven van lesbische twintiger Anne, is geselecteerd voor de short form competitie van het internationale festival Series Mania te Lille. In ANNE+ denkt Anne – gespeeld door Hanna van Vliet (OH BABY, FIDDLER ON THE ROOF) – terug aan haar liefdes van de afgelopen vier jaar als student in Amsterdam. 

De jonge makers ontwikkelden het idee voor de serie, vanwege de gebrekkige representatie van lesbische meisjes in de media.

“In veel bestaande films en series wordt lesbisch zijn nog gepresenteerd als onderdeel van een probleem. Vaak genoeg gaat het over een coming out of over een verboden liefde.. Met ANNE+ willen we lesbisch zijn normaliseren en positieve content maken waar meisjes die op meisjes vallen zich in kunnen herkennen en zien dat het oké is.” Maud Wiemeijer (Scenario)

“Zelf zochten wij vroeger ook naar content waarin we ons gerepresenteerd voelden. Content die ons kon laten zien dat homoseksualiteit normaal is en dat geaardheid niet een verhaallijn hoeft te bepalen. Genuanceerd en niet- stereotyperend. Drijfveer voor het maken van ANNE+ is om jongeren overal ter wereld de beelden te bieden die wij in onze tienerjaren zo hard nodig hadden.” – Valerie Bisscheroux (Regie)

In de dramaserie ANNE+ staat in elk van de in totaal zes afleveringen een andere relatie centraal. We volgen Annes ontwikkeling gedurende vier jaar, leren haar vrienden kennen en ontdekken hoe deze verschillende relaties haar hebben gemaakt tot de persoon die ze nu is.

ANNE+ wordt geproduceerd door Millstreet Films in samenwerking met ANNE+ Stichting. Series Mania vindt plaats van 27 april tot en met 5 mei in Frankrijk. Drie afleveringen van ANNE+ worden op 4 mei vertoond in aanwezigheid van o.a. Maud Wiemeijer, Valerie Bisscheroux en hoofdrolspeelster Hanna van Vliet.

Zie voor meer informatie ook de website anneplus.nl.