09 dec SINGER SONG RAPPER SNELLE KOMT NAAR NETFLIX

Netflix heeft de rechten aangekocht van de nieuwe documentaire Snelle: Zonder jas naar buiten. In de eerste documentaire over de jonge, succesvolle artiest zien we hoe Snelle is uitgegroeid van underdog tot één van Nederlands grootste artiesten van deze tijd. We volgen Snelle rondom de lancering van zijn nieuwe album en staan stil bij hoe zijn leven er vandaag de dag uitziet. De documentaire wordt geproduceerd door Millstreet Films in samenwerking met ROQ ’N Rolla Music, Cloud 9 Music en Snelle Music en is vanaf volgend voorjaar te zien in Nederland en België bij Netflix. 

De regie van Snelle: Zonder jas naar buiten is in handen van Anne de Clercq (SOOF 3, JACK BESTELT EEN BROERTJE). In de documentaire komen naast directe familie en vrienden van Snelle ook verschillende collega-artiesten aan het woord.

Snelle: “Met deze film wil ik graag een inkijkje geven in mijn leven achter de schermen. Het afgelopen anderhalf jaar is ontzettend snel gegaan en soms besef ik zelf niet eens goed wat me allemaal is overkomen. Mede dankzij mijn jeugdvrienden, ben ik gekomen waar ik nu ben en blijf ik met beide benen op de grond, of we vliegen samen! Ik hoop mensen te inspireren om te doen wat zij diep van binnen voelen. Ik denk best veel na, maar luister ook altijd naar m’n hart en gevoel. Met hard werken, dingen laten, de juiste mindset en de juiste mensen om je heen is er heel veel mogelijk. Ongeacht wat een ander zegt of vindt. Dat wil ik laten zien.”

Over de documentaire
Snelle: Zonder jas naar buiten is een openhartige documentaire over artiest Snelle. We zien hoe een underdog in een zeer korte periode door zijn eerlijke en oprechte muziek de harten van duizenden fans verovert en uitgroeit tot één van Nederlands grootste artiesten van deze tijd. Een jongensdroom die werkelijkheid wordt en een voorbeeld voor de hedendaagse jeugd die droomt om van muziek te kunnen leven en anderen te inspireren met hun liedjes.

“Ons doel is een bijzonder verhaal te vertellen dat jongeren inspireert, maar dat ook gaat over een actueel maatschappelijk thema, waarbij we een eerlijk, helder verhaal brengen over de weg naar roem, de leuke kanten daarvan, de prijs die je daarvoor soms betaalt en de verantwoordelijkheden die dit met zich mee brengt”, aldus Rachel van Bommel van Millstreet Films.

Janey van Ierland, Manager Acquisitions en Co-productions bij Netflix: “Netflix gelooft dat krachtige verhalen voor een groot publiek overal vandaan kunnen komen. We zijn daarom trots dat we het inspirerende verhaal van Snelle met zijn fans mogen delen. Het intieme portret toont de groei van een van de jongste en succesvolste Nederlandse artiesten op dit moment en is een verhaal dat veel mensen zal raken.”

Over Snelle
Sinds 2019 gaat de carrière van Snelle als een speer. Op 24 oktober 2019 verscheen Snelle’s album ‘Vierentwintig’, die binnen 24 uur Goud werd. Zijn #1 hit ‘Reünie’ en het nummer ‘Lippenstift’ samen met Marco Borsato en John Ewbank stonden samen bovenaan in de Nederlandse Top 40. Snelle is daarmee de eerste Nederlandse artiest ooit die met twee nummers in de Top 3 stond en mag zich hiermee in het rijtje voegen van artiesten als Justin Bieber, Ed Sheeran en The Beatles.

In oktober 2019 won Snelle een MTV EMA Award voor Best Worldwide Act en in december ontving hij maar liefst drie Edison nominaties en vier 100% NL Awards nominaties. In januari heeft de artiest twaalf shows mogen geven in Ahoy Rotterdam bij Vrienden van Amstel LIVE. Met het nummer ‘Smoorverliefd’ maakte Snelle jongeren bewust van de gevaren van gebruiken van je telefoon op de fiets. Op deze #1 hit volgde gelijk de volgende: ’17 Miljoen Mensen’ met Davina Michelle. Samen wisten ze Nederland te ontroeren aan het begin van de coronacrisis. Hierna volgden de indrukwekkende songs ‘Kleur’, ‘De Overkant’ met Suzan & Freek en ‘In De Schuur’ met Ronnie Flex.

Snelle’s laatste wapenfeit is de song ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’ samen met zijn jeugdidool Thomas Acda. Deze track staat op zijn onlangs verschenen EP ‘Sebastiaan’. Vorige week werd bekend dat Snelle de meest gestreamde artiest op Spotify van 2020 in Nederland is.

Over Millstreet
Millstreet Films produceert hoogwaardige films en dramaseries vanuit een hedendaags vrouwelijk perspectief voor een breed publiek, met een sterke vrouwelijke hoofdrol of vrouwelijke filmmakers. Millstreet Films is bekend van o.a. ANNE+, de Soof-films en serie, Singel 39, Loft, Baantjer het begin en Nieuwe Buren, die zowel in Nederland als in het buitenland succesvol zijn.

Over Netflix
Netflix is wereldwijd de grootste service voor streaming entertainment met meer dan 195 miljoen betalende leden in meer dan 190 landen, die genieten van series, films en documentaires in verschillende talen en genres. Netflix-leden kunnen zoveel kijken als ze willen, altijd en overal, op vrijwel elk scherm met een internetverbinding. Ze kunnen titels afspelen, pauzeren en later verder kijken. Er zijn geen reclame-onderbrekingen of contractuele verplichtingen.