01 jun SOOF als musical in de maak

Er zijn concrete plannen om van de succesvolle film SOOF uit 2013 een musical te maken. De producenten van de SOOF-films en -serie, Millstreet Films en KeyFilm, hebben een optie voor een musical verleent aan Cook a Dream. Het bedrijf werkt momenteel aan de ontwikkeling van de musical die gebaseerd is op de eerste film. SOOF is geregisseerd door Antoinette Beumer en geschreven door Marjolein Beumer naar de columns van Sylvia Witteman.

In december van dit jaar zijn er een aantal workshopvoorstellingen te zien in het Chassé Theater in Breda. Eén van deze voorstellingen is Soof de Musical, waar je als bezoeker aan kunt schuiven in de keuken van de Kooksoof om de allereerste versie van de musical te bekijken en daarna vragen te beantwoorden over de voorstelling. Aan de hand van deze workshops en de feedback zal de musical weer verder ontwikkeld worden door de makers.

SOOF was een groot succes in de bioscoop in 2013 en wist bijna 800.000 bezoekers te trekken. In de film is Lies Visschedijk te zien als Soof. Fedja van Huêt en Dan Karaty speelden de mannelijke hoofdrollen. De cast voor de musical is nog onbekend maar zal bestaan uit andere acteurs dan in de film.