28 jan Start opnamen pilot WE OUT HERE met Lisa Smit en Jade Olieberg

Morgen gaan de opnamen van start voor de pilot van de nieuwe webserie WE OUT HERE met Lisa Smit en Jade Olieberg in de hoofdrol. Ook Gijs Naber, Kiefer Zwart, Ian Bok en Claire Bender hebben een rol. De pilot, waarin alle online contacten gevisualiseerd worden, is bedacht door Lieve Oomen en Lisa Smit en wordt geproduceerd door Millstreet Films in co-productie met de VPRO in het kader van de 3LAB Serie Contest. Het scenario en de regie zijn door Lieve Oomen.

De webserie gaat over Billie en Noah, twee hilarische, soms boze en verwarde beste vriendinnen die non stop met elkaar in contact staan en vrijwel alles bespreken. We volgen de twintigers op een kruispunt in hun leven, wanneer het einde van hun studentenleven nadert: moeten ze nu klaar zijn om ‘volwassen’ te worden, en wat wil dat eigenlijk zeggen? Wat moeten ze daarvoor loslaten?

Lisa Smit, betrokken als creatieve producent, over de serie: “Wat deze serie heel eigen maakt is dat alle communicatie die in het dagelijks leven online plaatsvindt nu gevisualiseerd wordt zonder mobiele telefoons: zo zien we één van de vriendinnen live Tinderen en praten Billie en Noah in situaties direct tegen elkaar, ook al zijn ze niet samen.“

WE OUT HERE wordt geproduceerd door de VPRO en Millstreet Films. De pilot van WE OUT HERE is in het voorjaar te zien op het YouTubekanaal van NPO 3.