20 aug START OPNAMES ANNE+2

De opnames van het tweede seizoen van de spraakmakende dramaserie ANNE+ gaan vandaag van start. Hoofdrolspeelster Hanna van Vliet keert terug als de twintiger Anne. Het nieuwe seizoen bestaat uit acht afleveringen van 25 minuten. In iedere aflevering staat, naast de liefdes- en carrièreperikelen van Anne, een stel uit haar directe omgeving centraal. ANNE+ is begin 2020 gepland bij BNNVARA op NPO 3. 

ANNE+2

Het lijkt de 24-jarige Anne allemaal mee te zitten: ze heeft een baan bij een creatief bureau, ze date met een leuk meisje, heeft genoeg goede vrienden en woont in een tof huis in Amsterdam. Toch gaat ze niet helemaal lekker. Ze wil iets anders, maar weet niet waar ze moet beginnen en raakt constant afgeleid. Zeker wanneer een ex onaangekondigd op de stoep staat, terwijl ze ook al gedoe met een andere ex heeft. Haar ouders hebben hun eigen dingen om mee te dealen, dus daar kan ze niet op rekenen en haar vrienden hebben soms wel iets anders aan hun hoofd dan het leven van Anne. Ze zou ook echt eens moeten kijken naar die rekeningen die zich opstapelen op haar keukentafel. Dat volwassen leven is toch anders dan ze zich had voorgesteld. Want hoe doe je dat nou, vrienden, werk en relaties balanceren?

Cast

Naast Hanna van Vliet zien we onder andere Eline van Gils, Jouman Fattal, Jade Olieberg, Alex Hendrickx, Jacqueline Blom, Hein van der Heijden, Kirsten Mulder, Joy Wielkens en Sarah Janneh terug in seizoen 2.

Over ANNE+

Het eerste seizoen van ANNE+, dat als short form is geproduceerd, was een internationaal succes. Het werd geselecteerd door diverse festivals, waaronder het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York. Ook ging de serie in première tijdens het Nederlands Filmfestival. Bekijk hier seizoen 1.

ANNE+ is een initiatief van scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux. De serie is een coproductie van Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films en BNNVARA.