19 jun START OPNAMES ISIS CABOLETS REGIEDEBUUT ‘KUTLEVEN’

Morgen gaan de opnames van start van Isis Cabolets regiedebuut KUTLEVEN. Cabolet, vooral bekend als actrice, schreef zelf ook het scenario. De korte film KUTLEVEN gaat over de universele angst niet optimaal het leven te benutten. De opnames vinden dit weekend plaats in Amsterdam.

Isis Cabolet: “Ik vind het spannend maar heb er ongelofelijk veel zin in. Dit is een langgekoesterde wens die in vervulling gaat. Als actrice vind ik dat er in Nederland een gebrek is aan interessante en realistische vrouwenrollen, daarom ben ik vier jaar terug begonnen met schrijven. Toen ging het balletje rollen. Met KUTLEVEN krijg ik de kans om mijn eigen scenario te regisseren.”
KUTLEVEN is geselecteerd door talent ontwikkelingstraject De Ontmoeting en komt tot stand in samenwerking met producent Millstreet Films. Anne-Laure VandePutte (GRENSLANDERS, KEIZERSVROUWEN) speelt Madelief. Gouden Kalf-winnaar Tibor Dingelstad is de Director of Photography.

SYNOPSIS
KUTLEVEN is een korte komische tragedie over de 32-jarige Madelief die bij terugkomst van haar wereldreis haar kat dood aantreft tussen het kiepraam. Door het afspelen van de berichten op haar antwoordapparaat komen we steeds meer te weten over hetgeen voorafging. Madelief besloot het roer om te gooien. Ze heeft haar baan opgezegd en maakte een eind aan haar relatie, waarin ze geen toekomstperspectief meer zag. Omdat ze verlangde naar een nieuw begin, heeft ze een ticket geboekt naar een verre bestemming met als plan zich daar te resetten. Als ze bij terugkomst de realiteit in haar gezicht krijgt geslagen in de vorm van haar dode kat, verliest ze in één klap alle kracht die ze op vakantie had verzameld. Het liefst zou ze willen verdwijnen, nergens meer aan denken en vooral niks voelen.