15 apr Tweede seizoen voor Videoland Original dramaserie ‘Máxima’

De nieuwe Videoland Original high-end dramaserie ‘Máxima’, die vanaf zaterdag 20 april te streamen is, krijgt een tweede seizoen. Peter van der Vorst, Directeur Content RTL en Rachel van Bommel, producent Millstreet Films, maakten dit vanavond bekend in een bomvol Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. In aanwezigheid van cast, crew en tal van bekende Nederlanders en genodigden vond de feestelijke première van het eerste seizoen daar vanavond plaats.

In het tweede seizoen van de Videoland Original ‘Máxima’ vertolken Delfina Chaves en Martijn Lakemeier wederom de hoofdrollen van Máxima en Willem-Alexander. Elsie de Brauw en Sebastian Koch keren terug voor hun rollen als Beatrix en Claus. Saskia Diesing, Joosje Duk en Roxanne Stam zijn verantwoordelijk voor de regie van het tweede seizoen en de scenario’s worden geschreven door Rifka Lodeizen en Daan Gielis.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL:
“We zijn enorm trots op de kwaliteit van deze unieke Videoland original en hebben er veel vertrouwen in dat een groot publiek deze serie zal omarmen. In de eerste zes afleveringen zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins. Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Maxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die deel uitmaken van ons collectief geheugen. Dat vervolg willen we natuurlijk ook laten zien, want dit soort grote Nederlandse verhalen horen bij Videoland! Daarom kunnen we nu al bekend maken dat seizoen twee binnenkort in productie gaat.”

Rachel van Bommel, producent Millstreet Films:
“Dat Videoland ons al vóór release van het eerste seizoen liet weten dat ze graag een tweede seizoen willen bestellen, is natuurlijk een droomscenario. In het nieuwe seizoen komt Máxima er achter dat het behouden van de liefde van het Nederlandse volk niet zo makkelijk is als het winnen ervan. Ik kijk enorm uit naar de draaiperiode die in oktober van start gaat met hetzelfde team dat seizoen één ook zo prachtig gemaakt heeft. Daarnaast gaan we natuurlijk aan de slag met de casting van de rest van de Nederlandse koninklijke familie met wie we in het tweede seizoen kennismaken.”

De Videoland Original ‘Máxima’ is vanaf zaterdag 20 april in Nederland te streamen bij de nummer twee steamingdienst van Nederland en op diezelfde dag is de eerste aflevering om 21.35 uur bij RTL 4 te zien als Videoland-première. De serie is internationaal al verkocht aan een groot aantal landen, waaronder Duitsland, België, Latijns-Amerika, Kroatië, Oostenrijk, Israël, Letland, Slowakije, Italië en Hong Kong.

Over de Videoland Original ‘Máxima’:
De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.

De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima’s ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

‘Máxima’ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok.