02 feb Videoland maakt dramaserie over Máxima

Op de dag dat het precies 20 jaar geleden is dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima elkaar het jawoord hebben gegeven, kondigt Videoland aan dat er een high end dramaserie in de maak is over onze Koningin Máxima. De serie is gebaseerd op de bestseller Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten (uitgegeven door De Bezige Bij) en de productie is in handen van Millstreet Films.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland:
“Met Videoland investeren we fors in kwalitatief hoogwaardig Nederlands drama. Verhalen van eigen bodem, gemaakt door Nederlands toptalent, vormen altijd ons uitgangspunt. Het verhaal van Koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek. Voor het eerst zien we ook wat er zich áchter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk aller tijden. De serie speelt zich af op drie continenten en is een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt. We kunnen niet wachten om het boek tot leven te brengen.” 

Rachel van Bommel, Producent Millstreet Films:
“Het hebben van sterke vrouwelijke rolmodellen in onze producties is belangrijk voor ons. Het verhaal van Máxima is ontwapenend, ontroerend en inspirerend tegelijk en past perfect bij Millstreet. We werken met een zeer getalenteerd team van makers, dat is ook nodig, want de lat ligt hoog met internationale successen als The Crown.”  

Over de serie
De ambitieuze Máxima Zorreguieta vertrekt vanuit Buenos Aires naar Downtown Manhattan, waar ze al snel een glansrijke carrière op Wall Street opbouwt. Haar ouders hebben er alles aan gedaan om Máxima voor te bereiden op een leven in de hoogste kringen. Het enige waar het haar nog aan ontbreekt is een grote liefde. Net als ze besluit zich volledig op haar carrière te storten ontmoet ze de kroonprins van Nederland, de start van een ontluikende liefde.

De serie wordt geschreven door Dorien Goertzen (o.a. Wat is dan liefde, Swanenburg, Nieuwe Buren) en Karin van der Meer (o.a. Als de dijken breken, Nieuwe Buren, Penoza). Anne de Clercq (Soof 3, Tessa) gaat de reeks regisseren.

Videoland investeert vol in drama
Videoland investeert flink in Nederlands producties waar verhalen van eigen bodem en gemaakt door Nederlands toptalent centraal staan. Dit jaar staan er meer dan 10 films en series in de planning bij Videoland waaronder de al eerder aangekondigde dramaseries Judas II en Sleepers.

Inmiddels staan er al meer dan 25 Videoland Original dramaproducties op het platform waaronder de dramaproducties Mocro Maffia, Meltem, Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Zwarte Tulp, Komt Goed, Woensel West, H3L, Bonnie & Clyde, Follow de SOA, Lieve Mama en de Videoland Academy films Indringer, De Sterfshow en Verdwenen Dagen. 

De nieuwe dramaserie over Máxima wordt in 2023 verwacht bij Videoland.