27 sep Start internationale casting voor rol Máxima

De zoektocht naar Máxima is gestart. Onder leiding van de gerenommeerde castingdirector Maria Laura Berch is de internationale casting voor de hoofdrol van Máxima geopend. Volgend jaar gaan de opnames van start en deze vinden plaats in Argentinië, Spanje, New York en Nederland. 

Eerder kondigde Videoland al aan dat er een high end dramaserie in de maak is over onze Koningin Máxima. De serie is gebaseerd op de bestseller Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten (uitgegeven door De Bezige Bij) en de productie is in handen van Millstreet Films.

De serie vertelt het fascinerende levensverhaal van de Nederlandse koningin Máxima, een meisje dat koningin wordt. Het toont Máxima’s jonge jaren in Argentinië en vertelt een verhaal over familiebanden, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. Máxima verruilt Buenos Aires voor Wall Street en de jetset in Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is gestreden. Aan haar ‘vrije’ leven komt in 1999 een einde als de pers haar bekendmaakt als de vriendin van de Nederlandse kroonprins.

De serie wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films. K&S Films, Leticia Cristi, verzorgt de productie in het buitenland.
De serie wordt  geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Marcela Guerty en Judith Goudsmit en wordt geregisseerd door Anne de Clercq, Agustina Macri en Joosje Duk.

Eind 2023 wordt de Videoland Original serie over Máxima bij Videoland verwacht.